Nilüfer Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Kalıcı Yuva Arayışı

Nilüfer Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Yuvalar Aranıyor

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavileri tamamlanan ve kısırlaştırılan sokak hayvanları için kalıcı yuva arayışında. Bu doğrultuda, hayvanların daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla gönüllü hayvanseverleri destek olmaya davet ediyor.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner, belediyenin sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları detaylandırarak, Alaaddinbey Mahallesi’nde bulunan Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde şu anda 350 köpeğin ve 150 kedinin bakımını üstlendiklerini ifade etti. Çetiner, 5199 sayılı kanunun 2004 yılında yürürlüğe girmesine rağmen, Nilüfer Belediyesi’nin bu merkezi 2003 yılında kurarak, yasal düzenlemelerden önce harekete geçtiğini vurguladı.

Merkezin kuruluşundan bu yana uyguladıkları ‘Kısırlaştır-Aşıla-Bölgesine Bırak’ yöntemini sürdüren Çetiner, 2 Ağustos 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yasanın içeriğinin değişeceğini belirtti. Yeni düzenlemeye göre, sokaktan alınan her köpeğin sahiplenilene kadar barınakta tutulması zorunlu hale gelecek. Bu bağlamda, 350 köpeği barındırabilecek kapasiteleri olduğunu, hayvanların tesislerine hasta olarak alındığını ve tedavi edildikten sonra sahiplendirilme sürecini beklediklerini açıkladı.

Hayvanseverlere Sahiplendirme Çağrısı

Bursalılara sahiplenme çağrısında bulunan Çetiner, “Vatandaşlar, yuva bekleyen hayvanlarımızı iki şekilde sahiplenebilirler. Öncelikle, Alaaddinbey Ek Hizmet Binamız’a gelerek, Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ndeki canlarımızı ziyaret edebilirler. Ziyaret sonrasında, öncelikle sahiplendirme formu dolduracaklar. Ardından, Tarım İlçe Müdürlüğü’ne başvurarak, hayvanın çipi ile birlikte yeni yuvalarına uğurlanmasını sağlayacağız” dedi.

Çetiner, aynı zamanda https://e-islem.nilufer.bel.tr/Sosyal/EvcilHayvanSahiplenme adresi üzerinden de sahiplendirilmek üzere bekleyen hayvanların fotoğraflarıyla ulaşılabileceğini belirtti. Sahiplendirme sürecinden önce, hayvanların kısır değilse kısırlaştırılacağı, iç-dış parazit ve kuduz aşılarının muhakkak yapılacağı bilgisini verdi. Eğer sahiplendirilen hayvan yavru ise, 8 aylık olduktan sonra tekrar getirilmeleri halinde, kısırlaştırma ve aşı işlemlerinin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini de ekledi.

Sanem Çetiner, veteriner hekimler olarak tüm canlıların yaşam hakkını savunmak ve sağlıklı bir yaşam sunmak için eğitim aldıklarını vurgulayarak, bu nedenle sahiplendirme süreçlerine büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorum yapın