Kordsa’dan Kocaeli Üniversitesi’nde Yeni Teknoloji ve Etki Merkezi Açıldı
Sabancı Topluluğu şirketlerine ait olan Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirilen Teknoloji ve Etki Merkezlerinden beşincisi, Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsü içinde açıldı. Bu merkez, gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor. Merkez, çevrimiçi ve yüz yüze eğitimlerle ilk yıl içinde 1.500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Sabancı Topluluğu’nun yürüttüğü Sabancı Gençlik Seferberliği, Türkiye genelinde yayılmaya devam ediyor. Bu seferberlik, ülkeye yeni bir sosyal kalkınma modeli kazandırmayı amaçlarken, Kordsa’nın desteklediği beşinci Teknoloji ve Etki Merkezi Kocaeli Üniversitesi kampüsünde hizmete girdi. Merkez, malzeme teknolojileri alanında gençleri ve akademisyenleri geleceğin teknolojileriyle bir araya getirecek.
Açılış törenine; Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun, Sabancı Holding Kurumsal Marka Yönetimi ve İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün, Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Cantürk, “Kocaeli Üniversitesi olarak, özellikle gençlerimizin hayatına dokunan iş birliklerini önemsiyoruz. Bilimsel ve teknolojik gelişmeye zemin hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün, küresel bir marka olan Kordsa ile anlamlı bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
Gençler İçin Yeni Fikirler Üretme Ortamı
Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun, “Dünyada yaşanan dönüşüm süreçleri, malzeme teknolojileri alanında bir geçişi zorunlu kılıyor. Konvansiyonel malzemelerden sürdürülebilir malzemelere geçiş, tüm sektörler için gereklilik haline geldi. Enerji ve mobilite dönüşümlerinin kalıcı fayda sağlaması için sürdürülebilir malzemeleri dünyaya sunmalıyız. Kordsa Teknoloji ve Etki Merkezi’ni bu vizyonla hayata geçiriyoruz. Bu merkez sayesinde Sabancı’nın teknoloji altyapısını gençlerimize sunacak ve malzeme teknolojilerinde yenilikçi çözümler üreteceğiz. Gençlerin yeni fikirler üretmesine olanak tanıyacak, sürdürülebilirlik ve sosyal etki yaratmaları için destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Proje ve Uygulamaların Küresel Bağlantısı
Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, malzeme teknolojilerinin sürdürülebilirliğin temeli olduğunu vurgulayarak, “1973 yılında lastik sektörüne güçlendirme malzemeleri sağlayan bir şirket olarak kurulduktan sonra, kompozit teknolojileri ve inşaat güçlendirme ürünleri ile global bir oyuncu haline geldik. Kordsa Teknoloji ve Etki Merkezi ile bu ağı daha da güçlendireceğiz. Merkezde geliştirilecek projeleri, Kordsa’nın farklı coğrafyalarındaki tesislerle bağlantılı hale getireceğiz. Bu sayede gençlerimiz, geleceği inşa etme vizyonumuzun bir parçası olacak” dedi. Ayrıca, 2025 yılına kadar toplam 1.500 gence ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Kordsa Teknoloji ve Etki Merkezi’nde Çalışmalar
Kordsa Teknoloji ve Etki Merkezi’nde gerçekleştirilecek çalışmalar beş farklı model altında düzenlenecek:
- Proje Bazlı Katılımlar: Sürdürülebilir ileri malzemeler gibi özel konularda projeler yürütülecek.
- Eğitimler: Gençlere ileri malzeme konusunda teknik eğitimler sunulacak; ayrıca operasyonel mükemmeliyet ve kişisel gelişim eğitimleri de verilecek.
- Mentorluk Programları: Kordsa çalışanları, sektördeki bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaşarak onlara mentorluk yapacak.
- İnovasyon Programları: Gençlerin yaratıcılıklarını teşvik etmek adına inovasyon programları hayata geçirilecek.
- Kampüs IT: Bilgisayar mühendisliği ve yazılım geliştirme alanlarında eğitim gören gençlere projelerde iş birliği ve deneyim fırsatları sunulacak.
Sabancı Gençlik Seferberliği Hakkında
Beyin göçünü beyin gücüne dönüştürme hedefi ile hayata geçirilen Sabancı Gençlik Seferberliği projesi, Ulu Önder Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözüne dayanıyor. Bu proje, gençlerin yetkinlik ve liderlik gelişimine yatırım yaparak uzun vadeli kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor. 2021 yılında başlatılan proje, Türkiye genelinde birçok üniversite kampüsünde yaygınlaştırılacak. Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri ile gençlerin girişimcilik, inovasyon ve sürdürülebilirlik konularında gelişimleri desteklenecektir. 18-34 yaş aralığındaki gençler, mentorluk, eğitim ve proje geliştirme fırsatlarına erişerek fikirlerini hayata geçirebilecekler. Projeye sabancigenclikseferberligi adresinden ücretsiz olarak başvurulabilir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı