Beyin Göçünü Beyin Gücüne Dönüştürme Vizyonu
Beyin göçünü beyin gücüne dönüştürme hedefiyle Sabancı Topluluğu tarafından başlatılan Sabancı Gençlik Seferberliği, gençlere yenilik ve teknolojiye erişim konusunda önemli destekler sunuyor. Enerjisa Enerji, bu kapsamda Ankara Söğütözü’ndeki dijital donanımlı ve etkileşimli Enerji Tüneli ile dikkat çeken Müşteri Hizmetleri Merkezi’nde üniversite öğrencilerini ağırlıyor.
Sabancı Topluluğu’nun öncülüğünü yaptığı bu seferberlik, üniversite öğrencilerinin inovasyon ve girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Enerjisa Enerji, enerji sektöründeki dijital dönüşüm ve yenilikçi uygulamalar üzerine odaklanan projeler ile geçtiğimiz yıllarda pek çok girişimciye destek sağladı.
Beyin Göçünü Beyin Gücüne Dönüştürmek
Sabancı Gençlik Seferberliği çerçevesinde Enerjisa Enerji, 88 farklı üniversiteden toplamda 750 öğrenciyi bir araya getirerek geniş kapsamlı bir öğrenme ve gelişim yolculuğuna imza attı. Proje, 2025 yılına kadar genişleyerek devam edecek ve enerji sektöründeki dijital dönüşüm ile yenilikçi uygulamalara odaklanarak gençlerin bu alandaki kariyer olanaklarına dair farkındalıklarını artırmayı hedefliyor. Nihai amaç ise beyin göçünü beyin gücüne dönüştürerek ülkemizin en değerli hazinesi olan gençlere ilham vermek.
2024 yılı içinde düzenlenen 7 farklı oturum aracılığıyla farklı üniversitelerden katılımcılara girişimciliğin temelleri, enerji sektöründeki güncel trendler ve dijital dönüşüm çözümleri gibi konularda etkileyici bilgiler sunuldu. Eğitim içerikleri müşteri odaklılık, tasarım odaklı düşünme ve açık inovasyon yaklaşımlarını kapsayarak girişimcilik ekosisteminin temel taşlarını oluşturdu. Üretken yapay zeka, e-mobilite ve sürdürülebilir enerji teknolojileri gibi yeni teknolojik gelişmelerin etkileri ele alınarak, inovasyonun ekonomik büyümeye ve yeni pazarların oluşmasına katkısı vurgulandı.
Söğütözü Müşteri Hizmetleri Merkezi’nin Dönüşümü
Enerjisa Enerji’nin Ankara Söğütözü’nde geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği yeni konsept ile Müşteri Hizmetleri Merkezi, Teknoloji ve Etki Merkezi olarak yeniden unvan kazandı. Sürdürülebilirlik odaklı tasarımlar ile hayata geçirilen bu merkez, enerji tüneli gibi ilham verici alanlar ile zenginleştirilmiş olup, inovasyon ve girişimcilik eğitimlerine ev sahipliği yaparak gençlerin sektörü yakından tanımasına ve projelerini geliştirmesine olanak tanıyor.
Enerjisa Enerji Teknoloji ve Etki Merkezi’nde düzenlenen eğitim süreci boyunca, 88 üniversiteden gelen 750 öğrenci sektörel bilgi ve deneyimlerini artırma fırsatı buldu.
Gençlerin Yüksek Potansiyelinin Değerlendirilmesi
Üniversiteli öğrenciler ile Sabancı Holding ve Enerjisa Enerji’nin buluştuğu seferberlik etkinliğine, Enerjisa Enerji’nin teknoloji ve inovasyon programları olan NAR ve İVME tarafından daha önce desteklenmiş girişimciler de katıldı. Büyük bir sosyal ağın öğrencilerin profesyonellere erişim sağlamasına olanak tanıdığı etkinlikte görüşlerini paylaşan Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, şu ifadeleri kullandı: “Küresel sahnede ülkemizi en üst sıralara taşıyacak teknoloji ve inovasyon alanlarında yükselişe geçmenin yolu, yalnızca mevcut dinamikleri takip etmekten değil, aynı zamanda geleceği şekillendirecek fikirlerin ve yeteneklerin ülkemizde kalmasını sağlamaktan geçiyor. Gençlerimizin potansiyellerini ülkemizde değerlendirmelerini istiyoruz. Onlar, yenilikçi düşünceleri ve enerjileriyle ülkemizin elzem dönüşümünün itici gücü. Beyin göçünü önlemek ve gençlerimizin potansiyellerini ülkemizde değerlendirmelerini sağlamak, sadece bir toplumsal mesele değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmanın kritik bir adımıdır.”
Geleceğin Liderlerine Güç Veriyoruz
Sektöründe yenilikçi yapısıyla gurur duyduklarını belirten Enerjisa Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, “Perakende satış sektöründe yenilikçi bir hizmet merkezi oluşturma kararlılığımız, teknoloji, inovasyon, sürdürülebilirlik ve geleceğe uzanan bir yolculuk temeline dayanıyor. Yapmamız gerekenlerle sınırlı kalmayarak, sektöre ilham vermek adına akla gelmeyenleri hayata geçirmeyi her zaman önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle de Sabancı Gençlik Seferberliği gibi girişimlerle gençlerimizi sadece geleceğin liderleri olarak değil, Enerjisa’nın sürdürülebilirlik misyonu ve inovasyon ruhunu yaşayarak deneyimleyecekleri bir platform ile bugünden ilham veriyoruz.”
Enerjisa Enerji’nin inovasyon ve girişimcilik ekosistemini destekleme vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen İVME ve NAR programları, enerji endüstrisinin geleceğini şekillendiren yenilikçi girişimlere ürün ölçeklendirme, büyüme ve ticarileşme fırsatları sunarken, Yenilenebilir Enerji Depolama, Akıllı Şebekeler ve E-Mobilite gibi alanlarda sektörel inovasyonu hızlandırıyor. NAR Programı ise Enerjisa çalışanlarının geliştirdiği yaratıcı fikirlerin yatırım almasını ve ticarileşmesini sağlıyor. Bu programlar, bugüne kadar 10’dan fazla girişimin başarıya ulaşmasına katkıda bulunarak, finansal destek, mentorluk ve iş birliği fırsatlarıyla girişimcilik ekosistemine değer katmaya devam ediyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı